Річківська громада
Сумська область, Сумський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Головне управління Державної податкової служби в Сумській області інформує

Дата: 14.02.2020 13:45
Кількість переглядів: 505

     Увага! Діє нова форма податкової деклараціі про майновий стан  та доходи

 

Управління у м. Сумах Головного управління ДПС у Сумській області нагадує, що триває деклараційна кампанія 2020. В управлінні інформують, що з 1 січня 2020 року декларація про майновий стан і доходи зазнала змін і подається за новою формою.

Зміни затверджені наказом Міністерства фінансів України від 25.04.2019 № 177 «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 02 жовтня 2015 року № 859» оновлено форму податкової декларації про майновий стан і доходи (далі – Декларація) та інструкцію про її заповнення. В оновленій Декларації є деякі особливості, а саме:

  • у рядку 8 «Категорія платника» доповнено новим критерієм «особа, яка заявляє право на податкову знижку», який застосовується для громадян, які декларують право на податкову знижку;
  • у розділі ІІ «Доходи, які включаються до загального оподатковуваного доходу» Декларації окремо виділено доходи:
  • «Дохід, нарахований (виплачений, наданий) у формі винагород та інших виплат відповідно до умов цивільно – правового характеру»;
  • «дохід, отриманий від фізичної особи – орендаря, який не є податковим агентом фізичної особи – орендодавця, від надання в оренду (суборенду, емфітевзис) земельних ділянок, земельних часток (паїв), виділених або не виділених у натурі (на місцевості), які розташовані за місцезнаходженням, відмінним від податкової адреси орендодавця».

Крім того, передбачено три додатки до Декларації:

  • Розрахунок податкових зобов’язань з податку на доходи фізичних осіб та військового збору з доходів, отриманих від операцій з інвестиційними активами (додаток Ф1);
  • Розрахунок податкових зобов’язань з податку на доходи фізичних осіб та військового збору з доходів, отриманих само зайнятою особою (додаток Ф2);
  • Розрахунок суми податку, на яку зменшуються податкові зобов’язання з податку на доходи фізичних осіб, у зв’язку з використанням права на податкову знижку (додаток ФЗ).

       Шановні громадяни! Подати декларацію про майновий стан та отримати консультацію щодо її заповнення ви можете у Центрі обслуговування платників за адресою: м. Суми, площа Покровська, 2.   Фахівці управління у м. Сумах чекають на вас.

 

  Не забувайте повідомляти податкову при прийнятті нового робітника

Управління у м. Сумах Головного управління ДПС у Сумській області інформує, що у відповідності до Кодексу законів про працю України від 10 грудня 1971 року  № 322-VIII із змінами та доповненнями встановлено, що працівник не може бути допущений до роботи без укладення трудового договору, оформленого наказом чи розпорядженням власника або уповноваженого ним органу та подання повідомлення до територіальних органів Державної податкової служби.

 

Роботодавець до початку роботи найманого робітника зобов’язаний повідомити органи ДПС про прийняття працівника на роботу.

Повідомлення про прийняття працівника на роботу (далі – Повідомлення) складають при укладанні безстрокового трудового договору, строкового трудового договору та контракту.

Нагадуємо, що Повідомлення подається власником підприємства, установи, організації або уповноваженим ним органом (особою) чи фізичною особою – підприємцем до територіальних органів ДПС за місцем обліку їх як платника єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за формою згідно з додатком до постанови Кабінету Міністрів України від 17 червня 2015 року № 413 «Про порядок повідомлення Державній фіскальній службі та її територіальним органам про прийняття працівника на роботу» до початку роботи працівника за укладеним трудовим договором одним із таких способів:

  • засобами електронного зв’язку;
  • на паперових носіях разом з копією в електронній формі;
  • на паперових носіях, якщо трудові договори укладено не більше ніж із п’ятьма особами.

Шановні роботодавці! Будьте уважні, адже порушення законів про працю тягнуть за собою чималу суму штрафу.

 

Легалізація трудових відносин - на захисті прав найманих працівників

На виконання доручення Прем’єр - міністра України Олексія Гончарука від 22.01.2020 №2313/0/1-20 органами Державної податкової служби, Держпраці, Пенсійного фонду України, Державної служби зайнятості, Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, іншими органам виконавчої влади та органами місцевого самоврядування проводяться спільні масово-роз’яснювальні заходи, спрямовані на детінізацію зайнятості населення. Заходи проводитимуться для підвищення відповідальності роботодавців під час виконання законодавства про працю та виявлення тих, які використовують неоформлену найману працю. Крім того, вони передбачають проведення зустрічей з платниками та відвідування місць здійснення їх діяльності.

В управлінні у м. Сумах Головного управління ДПС у Сумській області інформують, що офіційне оформлення трудових відносин – це запорука у соціальному захисті найманої праці, забезпечення оплати лікарняних та відпустки, накопичувальна система загального стажу робітника, гарантоване отримання пенсії і т.п.

Працівник не може бути допущений до роботи без укладання трудового договору, оформленого наказом чи розпорядженням роботодавця, що супроводжується повідомленням про такий прийом органа Державної податкової служби.

Слід пам’ятати, що незадекларована праця знижує доходи державного бюджету, а отже і можливість фінансування державних програм соціального спрямування.

В управлінні акцентують увагу, що вже починаючи з лютого 2020 року за встановлені факти неоформленої найманої праці до порушників законодавства будуть вжиті контрольно-перевірочні заходи із застосуванням штрафних та фінансових санкцій.

 

Головне управління ДПС в Сумській області

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь