Річківська громада
Сумська область, Сумський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Живі традиції річківського краю

Дата: 04.03.2020 09:17
Кількість переглядів: 504

Фото без опису

 

Необхідною умовою для збереження великого багатства культурного розмаїття нашого народу - є відродження та охорона нематеріальної культурної спадщини, адже вона живе в устах наймудріших, у піснях найталановитіших, у вмілих руках та душах наймайстерніших представників української нації. Саме таке завдання поставили перед собою працівники та учасники аматорських колективів Річківського сільського будинку культури.

Першу перемогу річківцям здобули учасники фольклорного колективу «Калина», що працює в будинку культури під керівництвом  Григорія Винниченка. «Побутові пісні села Річки», записані від старожилів села та виконані аматорами колективу, зробили фольклорний ансамбль відомим не тільки в районі, а й далеко за його межами. Саме «Побутові пісні села Річки»,  як елемент нематеріальної  культурної спадщини Білопільщини в 2017 році були занесені до регіонального переліку елементів нематеріальної культурної спадщини.

В 2019 році на теренах області відбувся обласний огляд-конкурс на краще дослідження місцевого елемента нематеріальної культурної спадщини. В огляді-конкурсі було розглянуто одинадцять комплектів дослідницьких матеріалів з 8 районів Сумської області та 2 об’єднаних територіальних громад. Учасники аматорських колективів Річківського СБК на чолі з Ольгою  Турчиною та методистом Білопільського районного будинку культури Іриною Нагорною представили на обласний конкурс обряд «Випікання весільних утят в селі Річки».  

28 лютого обласною комісією з питань нематеріальної культурної спадщини було розглянуто конкурсні матеріали учасників обласного огляду-конкурсу та визначені переможці. У номінації «Традиційні ремесла» дослідження елементу «Випікання весільних утят в селі Річки» посіло почесне І місце.

 Вітаємо земляків з перемогою та бажаємо творчих успіхів та натхнення на нові звершення, бо як показали дослідницькі ініціативи, річківський край багатий на самобутні прояви нематеріальної культурної спадщини. І є надія, що кращі традиції  та звичаї  нашої громади будуть не втрачені для наступних поколінь.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь