Річківська громада
Сумська область, Сумський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

У СУМСЬКІЙ ОБЛАСТІ ВЖЕ ПРАЦЮЄ 9 АГРОПРОДОВОЛЬЧИХ РИНКІВ

Дата: 08.05.2020 10:38
Кількість переглядів: 428

За інформацією Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області, станом на 07.05.2020 в області працюють 9 агропродовольчих ринків у Тростянці, Охтирці, Ромнах, Глухові, Конотопі (2 ринки), Кролевці, Лебедині, Шостці

Центральний та Курський ринки у м. Суми обстежуються спеціалістами Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області для визначення можливості дотримання протиепідемічних вимог, встановлених Постановою Головного державного санітарного лікаря України від 27.04.2020 №14.

При виявленні порушень адміністраціям ринків надаються приписи щодо їх невідкладного усунення, а також направляється відповідна інформація органам місцевої влади та Національної поліції.

Нагадаємо, Постановою Кабінету Міністрів України від 11.03.2020 № 211 зі змінами, внесеними Постановою КМУ від 29.04.2020 № 313, скасовано заборону діяльності агропромислових ринків. Разом з тим, визначено ряд протиепідемічних вимог до їх діяльності, які встановлені Постановою Головного державного санітарного лікаря України від 27.04.2020 № 14.

Вимоги зокрема передбачають обов’язкову реєстрацію як оператора ринку харчових продуктів відповідно до ст. 25 Закону України № 771, допуск працівників та відвідувачів з забезпеченням безконтактного температурного скринінгу, наявність на кожному вході диспенсерів з антисептиком для обробки рук відвідувачами, обов’язкове використання працівниками та відвідувачами засобів індивідуального захисту, обмеження щодо кількості осіб, які перебувають на ринку з розрахунку 1 відвідувач на 10 кв. м торгівельної площі, обладнання торгівельних місць захисними екранами з плівки або пластику та розташування місць торгівлі на відстані не менше 3 м одне від одного.

Передбачено проведення дезінфекції контактних поверхонь кожні 3 (три) години та прибирання із застосуванням деззасобів всіх приміщень в кінці робочого дня.

Адміністрація ринку має забезпечити контроль за дотриманням зазначених вимог з боку працівників ринку, підприємців, які здійснюють торгівлю на ринку та відвідувачів, недопущенням стихійної торгівлі на прилеглій території та постійне інформування відвідувачів щодо встановлених обмежень.

На виконання пункту 2 Постанови КМУ № 313 та відповідно до доручення Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів від 30.04.2020 Головним управлінням Держпродспоживслужби в Сумській області забезпечено щоденний нагляд за дотриманням протиепідемічних вимог на працюючих агропродовольчих ринках протягом усього часу їх роботи.

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь