Річківська громада
Сумська область, Сумський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Без родини нема щастя для людини!

Дата: 15.05.2020 09:17
Кількість переглядів: 1387

Фото без опису

В народі кажуть: «Щасливими не народжуються, ними стають». І вирішальну роль у цьому відіграє сім’я. Бо ж здавна відомо, що родина — то невичерпне джерело наснаги, любові та батьківських обов’язків. І кожна сім’я докладає зусиль, аби не всохло родове дерево, бо «Без роду нема народу».

Всім відомо, що найкраще середовище для життя й розвитку дитини – сім’я. Дитина має зростати в сімейному оточенні, в атмосфері любові, уваги та довіри, тому що лише таким чином повною мірою забезпечуються її потреби, створюються оптимальні умови для гармонійного розвитку.

На сьогодні на території Річківської сільської ради проживають більше 50-ти  багатодітних родин. Серед них, - єдиний в громаді будинок сімейного типу  Олександра та Світлани Мінченків.

2007 року подружжя Мінченків разом з чотирма дітками  переїхали з м. Суми та оселилися в с. Річки, двоє старших дочок залишилися будувати своє життя в місті. Вже в 2008 році на світ з’явився найменшенький синок Максимко. А згодом Світлана  та Олександр вирішили подбати й про інших дітей. І тому в 2008 році багатодітна родина поповнилася першою прийомною дитиною. Син Сергійко виявився хворобливим хлопчиком, потребував особливої уваги та турботи, та це не завадило батькам-вихователям взяти до родини ще п’ятьох дітей-сиріт та одну дитину усиновити.

«Напрочуд дружня багатодітна сім’я», - так говорять односельці про родину Мінченків.  На сьогодні восьмеро діток виховуються  в родині на рівних правах, кожен має свої обов’язки, адже сім’я має велике підсобне господарство. Ці діти різного віку, світосприйняття та статусу, проте всім їм усміхнулась доля – вони мають сім’ю, розвиваються та формують правильне бачення життя, відчувають любов. Шестеро старших живуть окремо та більшість має свої сім’ї.

А ще ця родина займається благодійністю – допомагають малозабезпеченим багатодітним сім’ям громади  як матеріально, так і підтримують морально. На свята організовують їм театралізовані концертні програми, адже діти Мінченків  ще й мають неабиякий хист до аматорського мистецтва.

Ось така вона  - багатодітна родина Мінченків, живе в любові і злагоді, з розумінням неоціненного значення сім’ї в суспільстві. Адже від стану охорони родинного вогнища, материнства, дитинства вирішальною мірою залежить не тільки особисте благополуччя окремої людини, а й життєва міць народу України, бо духовно-моральне здоров’я людини — то найважливіша запорука процвітання нації.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь