Річківська громада
Сумська область, Сумський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Шановні громадяни, на території громади склались вкрай несприятливі погодні умови у вигляді ожеледиці!

Дата: 14.12.2020 10:22
Кількість переглядів: 608

Увага! У зв’язку зі складними погодними умовами, 14 та 15 грудня заклади освіти Річківської сільської ради переведені на дистанційну форму навчання.

Звертаємося до всіх учасників дорожнього руху з проханням дбати про власну безпеку на автошляхах. Пішоходам намагатися не виходити на проїжджу частину дороги, рухатись з обережністю, щоб не травмуватися.

 Пам’ятайте, для пересування під час ожеледиці слід користуватися взуттям з рельєфною підошвою та без високих підборів.

Попередьте родичів похилого віку, що під час ожеледиці взагалі не слід виходити з будинку. У разі нагальної необхідності, переконайте їх не соромитися та взяти палицю з гумовим наконечником або з шипом.

Вагітним жінкам слід бути особливо обережними в ожеледицю та не виходити на вулицю без супроводу.

Ходіть не поспішаючи, ноги злегка розслабте в колінах, ступайте на всю підошву. Руки мають бути вільними від речей. Пам’ятайте, що поспіх збільшує ймовірність падіння, тому виходьте із будинку повільно. При порушенні рівноваги швидко присядьте – найчастіше це дає змогу втриматися на ногах. У момент падіння стисніться, напружте м’язи, а доторкнувшись до землі, обов’язково переверніться – це дозволить зменшити силу удару. Не тримайте руки в кишенях – це збільшує ймовірність не лише падіння, але й отримання важких травм, особливо переломів.

Не прогулюйтеся по краю проїжджої частини дороги. Це небезпечно завжди, а на слизьких дорогах особливо. Можна впасти та зісковзнути на дорогу або автомобіль може виїхати на тротуар.

Не перебігайте проїжджу частину дороги під час снігопаду та в ожеледицю. За таких погодних умов значно збільшується гальмівний шлях автомобілів, а падіння перед автомобілем, що рухається, може призвести до каліцтва або до загибелі.

Небезпечними є прогулянки в ожеледицю в нетверезому стані. Травми при цьому найчастіше важкі, всупереч переконанню, що людина напідпитку падає завжди вдало. При сп’янінні люди не так чутливі до болю і за наявності травми не звертаються своєчасно до лікаря, що згодом може призвести до ускладнень.

Якщо через деякий час після падіння ви відчули біль у голові або в суглобах, нудоту, або якщо утворилися пухлини, слід невідкладно звернутися до лікаря в травмпункту. 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь