Річківська громада
Сумська область, Сумський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Служба зайнятості Сумщини окреслює пріоритетні завдання на день прийдешній

Дата: 01.02.2021 09:40
Кількість переглядів: 480

Директор Сумського обласного центру зайнятості Володимир Підлісний провів селекторну нараду з директорами Сумського міського, Конотопського міськрайонного та філій обласного центру зайнятості.

Він, зокрема, детально окреслив основні тенденції ринку праці Сумщини, які превалювали протягом минулого року, висловив серйозну стурбованість з приводу того факту, що серед безробітних значна частина тих громадян, хто має вищу освіту, висловив низку пропозицій, які знайшли своє відображення у дорученнях керівникам базових центрів зайнятості та філій з конкретною датою їх виконання.

В.Підлісний детально проаналізував причини довготривалого безробіття, ефективність навчання безробітних у Сумському центрі професійно-технічної освіти, коефіцієнт корисної взаємодії фахівців служби зайнятості з роботодавцями, депутатами всіх рівнів рад. Окремо зупинився на методах наповнення бази вакансій для шукачів роботи з різних джерел.

- Ми зобов’язані чітко дотримуватися алгоритму дій у нашій діяльності, - говорить В. Підлісний. – Головне покликання кожного спеціаліста Служби на поточний момент – будь-що знайти роботу для людини, яка втратила її, а відтак потрапила у важку життєву ситуацію, виступати при цьому не лише помічником у пошуку підходящої роботи, а й бути особистим психологом. Завдяки неймовірним зусиллям торік ми працевлаштували 18 тисяч громадян. Водночас, маємо серйозні претензії до роботодавців регіону. Більшість з них не відзначаються щедрістю, наповнюють базу даних про вакансії з низькими заробітними платами. Зрозуміло, негатив у ритмічну діяльність підприємств, установ, організацій вносить коронавірус. Однак, ні для кого не секрет: якщо сьогодні не зберегти трудовий потенціал краю, то завтра втратимо цінних спеціалістів для економіки області. Нині ж пожинаємо плачевні плоди, коли працездатні молоді люди прагнуть знайти себе за кордоном. В той же час вже нині багато підприємств не дораховують верстатників, електрогазозварників, монтерів тощо.

Звіти директорів центрів зайнятості та філій свідчать про те, що в кожному районі та місті Сумщини є свої властиві лише їм характерні риси та особливості ринку праці. Однак всі зголосилися на одному: індивідуальний підхід до працевлаштування кожного безробітного – сьогодні пріоритетне завдання.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь