Річківська громада
Сумська область, Сумський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Шановні учасники бойових дій, воїни-інтернаціоналісти Річківської громади!

Дата: 15.02.2021 08:40
Кількість переглядів: 2495

Фото без опису

Щорічно 15 лютого в Україні відзначають День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Ця пам’ятна дата приурочена до виведення радянських військ з Афганістану у 1989 році. За десять років неоголошеної афганської війни загинули близько 15 тисяч вояків, із них майже 4 тисячі українців. 72 українських воїни зникли безвісти.

 Крім афганців, цього дня вшановують і військових, які брали участь у 24 локальних війнах і збройних конфліктах на території 16 іноземних держав. Сотні тисяч українців відслужили в Афганістані, Угорщині, Чилі, Кубі та на території інших країн.

Ми схиляємо голови та вшановуємо пам’ять про тих, хто не вижив в горнилі чужої війни. Вони назавжди залишаться в наших серцях.

Тим, хто повернувся до рідної домівки, щиро дякуємо за те, що не зламались, знайшли своє місце в нашому нелегкому сьогоденні. На території Річківської громади проживають 15 воїнів – інтернаціоналістів, які воювали в «гарячих точках» Афганістану, Чехословаччини, Югославії, Іраку та Південно-Африканської Республіки. Ми вдячні вам за мужність і патріотизм, за стійкість та витримку. Ви, як ніхто знаєте справжню ціну війни і миру. І як ніхто вмієте дорожити сьогоднішнім днем, усвідомлювати свою відповідальність за майбутнє, за долю прийдешніх поколінь.

Плин часу не затьмарив спогадів про війну, пам’ять продовжує нагадувати про ті жахливі часи. Сьогодні ваш безцінний бойовий досвід потрібний для підготовки наступних поколінь миротворців, адже наша держава і надалі продовжує виконувати свою благородну місію і вносить значний вклад у забезпечення миру та добросусідських відносин між країнами світу.

Нехай завжди над нами буде високе синє небо і світить яскраве сонце! Нехай на Україну повернуться довгождані мир і спокій, щастя і радість!

 

 

З повагою Річківський сільський голова Микола Солодовник

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь