Річківська громада
Сумська область, Сумський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Заклади освіти Річківської сільської ради отримали нове кухонне обладнання та інвентар

Дата: 05.04.2021 09:16
Кількість переглядів: 1325

Фото без опису       

Єфективність дієвості органів місцевого самоврядування характеризується вмінням оперативно реагувати на зміни, що відбуваються у суспільстві.

       З 01 січня 2021 року набув чинності новий Санітарний регламент, яким передбачено низку вимог до шкільних приміщень, їдальні, меблів, навчального обладнання, спортивних майданчиків, прибудинкових територій закладів, тощо. Регламент спрямований на  визначення гігієнічних стандартів для закладів загальної середньої освіти, виконання яких дозволить створити безпечні умови для організації освітнього процесу.

       Питань багато, усі вони потребують фінансових витрат, проте  рішенням виконавчого комітету Річківської сільської ради першочергова увага приділена організації харчування учнів та вихованців.    

        Так, рішенням 2 сесії восьмого скликання Річківської сільської ради від 18.12.2020 року збільшено вартість харчування учнів до 22 гривень в день на одного учня, а вихованців дошкільних закладів до 47 гривень. Також розширено коло отримувачів пільг на харчування. Сьогодні за кошти місцевого бюджету харчуються: діти-сироти та позбавлені батьківського піклування, діти із малозабезпечених сімей, діти із особливими освітніми потребами, діти учасників АТО, учасників ліквідації наслідків  Чорнобильської АЕС, діти-інваліди. Окрім цього у дошкільних закладах пільгу на харчування отримують ще діти, у яких батьки мають інвалідність, а  за дітей  із багатодітних сімей батьки сплачують лише 20% вартості.

      Рішенням 3 сесії восьмого скликання Річківської сільської ради від  15.02. 2021 року із місцевого бюджету виділено 86,0 тис. гривень на оновлення холодильного, технологічного  обладнання та столового і кухонного посуду для харчоблоків шкільних їдалень.      

      Рішенням 4 сесії восьмого скликання Річківської сільської ради від 25.03.2021 року затверджено цільову програму «Безпечне та якісне харчування в закладах освіти Річківської сільської ради на 2021 рік», основною метою якої є забезпечення контролю за  якістю продуктів, що використовуються у дитячому харчуванні.

      02 квітня 2021 року Річківський сільський голова М. І. Солодовник, заступник сільського голови з питань діяльності виконавчих органів В. П. Пугач, староста Вирівського старостату М. М.  Крючковий та начальник відділу освіти, сім’ї, молоді та спорту Н. О. Варавка вручили закладам загальної середньої освіти придбаний за виділені з місцевого бюджету кошти інвентар.

       Відповідно до потреб придбано: по 1 холодильнику для Біланівської гімназії та Річківського ЗЗСО І-ІІІ ступенів, м'ясорубку для Вирівського ЗЗСО І-ІІІ ступенів. Кожен заклад  загальної середньої освіти отримав  по 100 наборів: тарілка глибока, тарілка мілка та  чашка.  Харчоблоки усіх шкіл поповнились кухонним інвентарем: кухонними дошками пластиковими;  відрами, мисками, тазками з харчового пластику; ножами кухонними для м'яса, риби та овочів; пательнями з антипригарним покриттям; каструлями із нержавіючої сталі різного об'єму та електронними терезами.

        Окрім цього Біланівська гімназія отримала, обіцяний раніше, мультимедійний проектор.

        Усі ці заходи спрямовано на виконання вимог чинного законодавства щодо створення безпечних умов на харчоблоках шкільних їдалень. Попереду ще багато завдань, проте виконавчий комітет та депутатський корпус Річківської сільської ради постійно опікується проблемами освіти і завдяки їх спільній роботі та підтримці місцевих сільгоспвиробників і батьків вони поступово вирішуються.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь