Річківська громада
Сумська область, Сумський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Весни обірване суцвіття, ядуче полум’я і смерть…

Дата: 26.04.2021 14:30
Кількість переглядів: 946

Фото без опису

Ось уже 35 рік вся планета згадує жахливу катастрофу, що сколихнула увесь світ – аварію на Чорнобильській атомній електростанції. Ці страшні події ніколи не зітруться з пам’яті ні сучасних, ні наступних поколінь. Ця катастрофа  є болем для всієї України.

З метою поліпшення соціального захисту постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи відповідно до Програми соціального захисту та підтримки населення Річківської сільської ради на 2021 рік було виплачено одноразову матеріальну допомогу 8 особам ліквідаторам наслідків аварії на Чорнобильській АЄС, які мешкають на території Річківської громади.

Наша пам’ять і пам’ять багатьох наступних поколінь знову і знову буде повертатися до трагічних квітневих днів 1986 року.  З метою  увічнення пам’яті жертв техногенної катастрофи працівниками Річківського будинку культури та бібліотеки було підготовлено  вечір – спомин «На Чорнобиль журавлі летіли», працівниками Вирівського БК – повідомлення «Біда безжалісна, невтішна». Заходи були проведені в режимі онлайн.

В бібліотечних закладах громади та шкільних бібліотеках з нагоди 35-х роковин Чорнобильської катастрофи були оформлені тематичні виставки «Чорнобиль не має минулого часу» (Вирівська СБ), «Чорнобиль – трагедія, подвиг, застереження» (Річківська СБ), «А думалось, що атом той слухняний» (Вирівський ЗЗСО), «Вічні дзвони подвигу й скорботи» (Коршачинська СБ), «Чорнобиль – це засторога і набат…» (Біланівська СБ), що познайомили користувачів книгозбірень з запропонованими виставочними матеріалами, періодичними виданнями та книгами, що розкривають трагічну сторінку української історії.

Працівниками Коршачинського старостату, будинку культури та бібліотеки була проведена акція вшанування, в ході якої учасників ліквідації аварії на ЧАЄС Ткаченка Олексія Григоровича  та Ілляшенка Олександра Вікторовича привітали за місцем проживання.

В загальноосвітніх закладах громади відбулися заходи, головною думкою яких стало твердження про відповідальність людини за майбутнє нашої планети і прийдешніх поколінь та об’єднання людства у спільному пошуку шляхів порятунку від загрози екологічного лиха. Це – бесіда «Чорнобильська трагедія», хвилина пам’яті «Мій біль Чорнобиль»   та виставка малюнків «Чорнобиль очима дітей» (Вирівський ЗЗСО), виховні години «Чорнобильська катастрофа: причини та наслідки», «Чорнобиль – біль і трагедія українського народу», віртуальна екскурсія залами Національного музею «Чорнобиль»  та відео лекторій «За хвилину до катастрофи» (Річківський ЗЗСО), тощо. При проведенні зазначених заходів хвилиною мовчання присутні вшанували  пам’ять загиблих  ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС.

Чорнобиль для нас ніколи не стане минулим. Ми переконані, що величний подвиг учасників ліквідації наслідків вибуху на четвертому енергоблоці атомної станції додаватиме усім, хто пам’ятає світ до Чорнобиля і тим, хто народився вже після катастрофи, – міцності духу та впевненості у завтрашньому дні!

     



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь