Річківська громада
Сумська область, Сумський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перепрофілювання закладів загальної середньої освіти сільської місцевості на території Річківської сільської ради

Дата: 31.08.2021 12:05
Кількість переглядів: 290

1. Найменування організатора громадського обговорення: Річківська сільська рада.

2. Мета: врахування думки жителів Річківської сільської територіальної  громади щодо

- перепрофіліювання (зміни типу) освітнього закладу І-ІІІ ступенів у  ліцей:

     - Вирівського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Річківської сільської міської ради Сумського району Сумської області;

- перепрофіліювання (зміни типу) освітнього закладу І-ІІІ ступенів у гімназію:

     - Річківського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Річківської сільської міської ради Сумського району Сумської області.

3. Відповідно ст.143 Конституції України територіальні громади села, селища, міста безпосередньо або через утворені ними органи місцевого самоврядування утворюють, реорганізовують та ліквідовують комунальні підприємства, організації і установи, а також здійснюють контроль за їх діяльністю, вирішують інші питання місцевого значення, віднесені законом до їхньої компетенції. 

У ст. 32 Закону «Про повну загальну середню освіту» зазначається, що рішення про утворення, реорганізацію, ліквідацію чи перепрофілювання (зміну типу) закладу загальної середньої освіти приймає його засновник.
Мережа закладів загальної середньої освіти формується відповідно до законодавства з урахуванням соціально-економічної та демографічної ситуації, а також відповідно до культурно-освітніх та інших потреб територіальної громади.

У разі реорганізації чи ліквідації закладу загальної середньої освіти засновник зобов’язаний забезпечити учням можливість продовжити здобуття загальної середньої освіти на відповідному рівні освіти.

Реорганізація, зміна типу, ліквідація закладу загальної середньої освіти у сільській місцевості допускається лише після громадського обговорення проєкту відповідного рішення засновника, який оприлюднюється не менше ніж за один рік до прийняття відповідного рішення.

Відповідно ст. 35 даного Закону здобуття повної загальної середньої освіти на певному рівні забезпечують:

   - початкова школа, що забезпечує здобуття початкової освіти;

   - гімназія, що забезпечує здобуття базової середньої освіти;

   - ліцей, що забезпечує здобуття профільної середньої освіти.

За рішенням засновника лише початкова школа, гімназія можуть включати дошкільний підрозділ, за умови його розміщення в окремій будівлі або відокремленому приміщенні з окремими входом/виходом і територією для вихованців дошкільного підрозділу.

Заклад загальної середньої освіти, що здійснює освітню діяльність на декількох рівнях загальної середньої освіти, має тип закладу вищого рівня, на якому провадиться освітня діяльність.

Таким чином виникає потреба у приведенні установчих документів Вирівського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Річківської сільської ради Сумського району Сумської області та Річківського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Річківської сільської міської ради Сумського району Сумської області у відповідність до діючого законодавства.

4. Можливі варіанти вирішення питання щодо перспективного планування спроможної освітньої мережі на території Річківської сільської  ради пропонуються на розгляд та громадське обговорення за електронною адресою: osvitarichki@ukr.net

Формат проведення громадського обговорення: у зв’язку з продовженням дії постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 р. № 211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» та забороною/обмеженнями масових зібрань  будуть проводитися із дотриманням усіх заходів безпеки у формі зборів, зустрічей з громадськістю за окремим планом.

Запрошуємо вас долучитися до громадського обговорення проєктів рішень з даних питань. До участі в обговоренні запрошуються всі  мешканці  Річківської сільської територіальної громади.

5. Місцезнаходження та адреса електронної пошти, організатора громадського обговорення, за якими можна отримати консультації та надати пропозиції з питання, що винесено на громадське обговорення: вул. Центральна, буд. 8, с. Річки, Сумський р-н, Сумська обл., 41832; електронна адреса  osvitarichki@ukr.net

6. Прізвище та ім’я особи, визначеної відповідальною за проведення громадського обговорення:

Пугач Володимир Павлович – заступник сільського голови з питань діяльності виконавчих органів Річківської сільської ради.

Контактна особа: Варавка Наталія Олександрівна - начальник відділу освіти, молоді та спорту Річківської сільської ради, тел. +38 (099) 228 38 89.

7. Строк і спосіб оприлюднення результатів громадського обговорення, узагальнення висловлених в ході проведення громадського обговорення зауважень та пропозицій здійснюється організатором.

Після отримання висловлених пропозицій та проведеного аналізу відбудеться оприлюднення результатів громадського обговорення на сайті Річківської сільської ради.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь