Річківська громада
Сумська область, Сумський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Шановні жителі Річківської громади!

Дата: 15.02.2024 08:43
Кількість переглядів: 264

Фото без опису35 років тому, 15 лютого 1989 року останній радянський солдат залишив афганську землю – війна була програна. Війна, що стала останньою з великих імперських авантюр Радянського Союзу та забрала життя 4 тисяч українців. 72 українських воїни зникли безвісти. Майже 3 тисячі матерів втратили своїх синів, півтисячі жінок стали вдовими, 711 дітей – сиротами. Понад 8 тисяч українців отримали поранення, 6 тисяч залишилися інвалідами. Це страшна ціна, яку заплатила Україна за імперські амбіції кремля.

Після Другої світової війни війська Радянського Союзу брали участь у 24 локальних війнах  та збройних конфліктах на території 16 іноземних держав та афганська війна стала найбільш масштабною та трагічною. Цю війну часто називають загарбницькою, хоча для солдатів, які пройшли через неї, це було виконання обов’язку перед державою. Проте саме ветерани цієї війни дали Україні військову еліту. Тисячі воїнів-афганців одними із перших стали добровольцями у 2014 році, бо були одними із небагатьох, які мали бойовий досвід та усвідомлювали усі безжалісні та підлі реалії війни. І сьогодні вони захищають Україну від російського агресора.

 У цей скорботний день Україна схиляє голову перед своїми синами, які загинули виконуючи військовий обов’язок. Ми пам’ятаємо і сьогодні, як ніколи усвідомлюємо, що ціна мирного безхмарного неба занадто велика для кожного з нас.

Висловлюю щирі слова вдячності сумлінним бійцям, героям-оборонцям за все, що у свій час зробили для світу й для України. Ви є гарним прикладом для молодого покоління, взірцем служіння народу та державі, прикладом незборимої сили духу, героїзму та патріотизму.

Бажаю всім, хто пройшов нелегкий бойовий шлях, і хто на часі знову на передовій,  міцного здоров’я, щастя, миру та добробуту!

 

 

З повагою

Річківський сільський голова Микола Солодовник


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь